Menu Sluiten

Uitvaart Jan

Een uitvaart fotograferen is altijd iets bijzonders. Op deze manier kan ik iets bijdragen aan de verwerking van mensen op het moment dat zij iemand die hun dierbaar is verliezen. Sinds kort ben ik begonnen met deze tak van fotografie en de eerste uitvaart is inmiddels een feit. Het is zoals ik al zei een bijzondere ervaring waar andere kwaliteiten om de hoek komen kijken dan bij bruidsfotografie. Toch vind ik dat deze twee takken van de fotografie erg op elkaar lijken. In beide gevallen leg je de belangrijke momenten vast. De ene keer om het bruidspaar de mooiste emoties van de dag te laten herbeleven en de andere keer om de nabestaanden te helpen het grote verlies een plekje te geven.

In beide gevallen krijgen mijn klanten een waardevol boek mee waarin voor hun de meest mooie en dierbare foto’s zijn afgedrukt. Zeker bij afscheidsfotografie helpt dit om om te gaan met het gemis van een dierbare.

Zaterdag 18 augustus mocht ik de uitvaart van Jan fotograferen. Mijn eerste uitvaart! Spannend omdat dit de eerste keer was maar ik had er enorm veel zin in. Ik werd vriendelijk onthaald door de familie. Een warme familie die erg betrokken was bij het overlijden van hun man, vader, opa en overgrootvader.

Mirjam is mijn assistente en mijn coach in deze tak van de fotografie. Zij is creatief en heeft goede ideeën ten aanzien van de bedrijfsvoering op dit vlak. Zij stond deze dag aan mijn zij wat ik erg prettig vond. Ik had op die manier iemand om even samen mee te sparren en zij gaf dingen aan die ik wellicht niet zag. Een fijne aanvulling op een voor mij erg spannend moment. Ik begrijp dat ze niet altijd mee zal gaan en dat hoeft ook niet maar vandaag vond ik het erg fijn dat ze er was!

Hieronder een aantal beelden waarvan de familie aangaf dat ze er veel troost uit putten. Uiteraard is er toestemming van de familie om deze hier te tonen.

Geplaatst inAfscheidsfotografie