Menu Sluiten

Afscheidsfotografie

Dierbare herinneringen om te bewaren

Afscheidsfotograaf Breda
Afscheidsfotografie

Als je afscheid moet nemen van een dierbare komt er veel op je af. De eerste dagen zit je in een soort roes. Er moet van alles geregeld worden. In de eerste plaats het afscheid zelf. De dag van de uitvaart gaat vaak als een waas voorbij. Het besef komt later. Wie waren er aanwezig bij de begrafenis of crematie? Wie spraken mooie woorden? Wie legde zijn hand op jouw schouder? Als afscheidsfotograaf maak ik op respectvolle wijze waardevolle foto’s van de uitvaart. Zo hoop ik jou als nabestaande te helpen om het verlies een plekje te kunnen geven.

Uitvaartfotografie

Een afscheidsfotograaf maakt professionele foto’s tijdens een uitvaart, als tastbare herinnering aan een emotionele gebeurtenis. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseer ik de wensen van de nabestaanden. Wat willen zij gefotografeerd hebben en wat juist niet?

Op de dag van de uitvaart maak ik mij in eerste instantie zichtbaar. Ik zorg dat ik gezien word als fotograaf, zodat mensen weten dat ik er ben. Zodra de afscheidsdienst begint, verdwijn ik naar de achtergrond. Ik beschik over de juiste apparatuur om niet op te vallen, maar toch goede foto’s te kunnen maken. Zo heb ik een camera die nauwelijks geluid maakt bij het fotograferen en een lichtsterke lens, waardoor ik niet hoef te flitsen.

De kracht van een afscheidsreportage

Tijdens een afscheidsreportage staat respect altijd voorop. Ik kan mij goed inleven in het gevoel van een ander en weet hoe het is om een dierbare te verliezen. Als ik zelf foto’s had gehad van het afscheid, dan had dat mij kunnen helpen bij het verwerken van het verlies. Dit sterkt mij in mijn streven om anderen de mogelijkheid te bieden terug te kunnen kijken op een afscheid aan de hand van professionele foto’s. Zo hoop ik nabestaanden steun en troost te kunnen bieden.

Meer weten?

Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden en mijn beschikbaarheid. Meestal werk ik als afscheidsfotograaf in Breda en omstreken, maar uiteraard ben ik bereid te reizen binnen Nederland en België.

Stuur een bericht via het contactformulier of bel 06-11 51 13 92 voor een kennismakingsgesprek.

Afscheidsfotografie en de verzekering

Kan de uitvaartverzekering ook een afscheidsreportage dekken? Het antwoord op deze vraag en andere vindt je hier.